::..FOLLOW IF YOU LIKE..::

Tuesday, January 25, 2011

dah pikir nak tulis apa dalam blog sejak dalam kelas lagi.. blogger tegar ni... tak ah..blogger budget lebey je..  tadi belajar pasal abacus.. eh..bukan2..jangan la fikir saya baru darjah dua.. saya belajar sejarah abacus.. so teringat dulu time sekolah cikgu ada pilih masuk pertandingan sempoa... hebat woooo.. tapi tak hebat sangat la. sebabnya.. bila ckgu bagi soalan... tengok kawan kira lelaju ja semua, terus tak mau continue.. stop terus ni.. pastu wat muka tak tahu, cikgu suruh continue buat gedik tak nak sambung..


waktu wakil sekolah dalam olahraga dulu.. woi!! jangan tak percaya pulak..ini serious!! tapi dulu la..time sekolah rendah, time tu tak gemok lagi cam skang.. g lawan kat stadium, acara 200 meter, tengok semua bebudak ni lari laju macam haram je.. pastu berhenti tengah2 balapan tu, terus g khemah...lalu tengah-tengah padang..


amacam? selamber?? gua mmg cepat give up der... tapi dulu la.. tengok rasa cam tak boley pegi je, stop terus la..buang masa apa lagi.. tapi orang sekarang kata, kalau nak kalah pun biar la bermaruah.. orang dulu tak kata, orang sekarang je.. tu pasal dulu aku tak bermaruah.. eh..bukan2.. bukan saya dah gitu gini tu... bukann!!! astaghfirullahalazim.. yela.. tak berusaha hingga titisan air peluh terakhir la bak kata orang...

so..moralnya... stand with dignity and.... gravity babe!!! (tah pape) losing or winning is just for the moment but pride is something you have for the whole life.. :-) daa..

2 comments:

ahsfantasy24 said...

babe..
lame xnjnguk cni,
header nei sgt cun..!

:)

Nur Syazana Ramli said...

ayu: thkns ayu..kamu punya g hebat!!

INTERESTING BLOG AWARD

INTERESTING BLOG AWARD

FOLLOWER AWARD

FOLLOWER AWARD